gluteenittomat sitruunamuffinssit

Gluteenittomat sitruunamuffinssit

Klassiset sitruunamuffinssit ihastuttavat raikkaudellaan! Cupcake-kuorrutteella teet niistä kuitenkin entistään herkullisemmat!

AINEKSET

150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan mehut
(½ dl kylmää vettä)
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruuna raastettuna

KUORRUTE

5 dl tomusokeria
50 g margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta

VALMISTUS

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Ota sitruunamehusta syrjään 1 tl kuorrutetta varten. Kaada loput sitruunamehut desimittaan. Täytä kylmällä vedellä kunnes nestettä on ½ dl. Lisää kananmunat ja vesi-mehu vaahtoon.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokseen. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuoret.
Annostele taikina muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Sekoita tuorejuusto, voi , mehu ja vaniljauute. Lisää tomusokeria 1-2dl kerrallaan. Halutessasi lisää keltaista elintarvikeväriä ja tomusokeria saadaksesi koostumuksen oikeaksi. Aseta pursotinpussi korkeaan astiaan tai lasiin. Siirrä kuorrute pussiin ja sulje tiukasti pussinsulkijalla. Kuorruta sitruunamuffinssit ja anna kuorrutteen kovettua ennen herkuttelua.

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *