Gluteenittomat sitruunamuffinssit

Gluteenittomat sitruunamuffinssit

Klassiset sitruunamuffinssit ihastuttavat raikkaudellaan! Cupcake-kuorrutteella teet niistä kuitenkin entistään herkullisemmat!

AINEKSET

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan mehut
(½ dl kylmää vettä)
3 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruuna raastettuna

KUORRUTE

10 dl tomusokeria
100 g margariinia
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljauutetta

VALMISTUS

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Ota sitruunamehusta syrjään 1 tl kuorrutetta varten. Kaada loput sitruunamehut desimittaan. Täytä kylmällä vedellä kunnes nestettä on ½ dl. Lisää kananmunat ja vesi-mehu vaahtoon.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokseen. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuoret.
Annostele taikina muffinivuokiin.
Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Sekoita tuorejuusto, voi ja vaniljauute. Lisää tomusokeria 1-2dl kerrallaan. Jaa kuorrute kahteen kulhoon ja lisää toiseen muutama tippa keltaista elintarvikeväriä sekä sitruunamehu. Lisää muutama ruokalusikallinen kerrallaan tomusokeria kunnes koostumus on sama. Aseta pursotinpussi korkeaan astiaan tai lasiin. Lisää nuolijalla pussin toiselle puolelle valkoinen kuorrute ja toiselle puolelle keltainen. Sulje pussi tiukasti ja pursota kuorrutetta kunnes värit yhdistyvät. Kuorruta sitruunamuffinssit ja anna kuorrutteen kovettua ennen herkuttelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *