Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat sitruunamuffinssit
Gluteenittomat sitruunamuffinssit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat sitruunamuffinssit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
9-12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaKlassiset gluteenittomat sitruunamuffinssit ihastuttavat raikkaudellaan! Cupcake-kuorrutteella teet niistä kuitenkin entistä herkullisemmat!
Ainekset
150 g pehmeää voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 sitruunan mehut
(0,5 dl kylmää vettä)
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 sitruuna raastettuna
- Kuorrute
n. 6 dl tomusokeria
50 g margariinia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl sitruunamehua
1 tl vaniljauutetta
Valmistus
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
- Ota sitruunamehusta syrjään 1 tl kuorrutetta varten. Kaada loput sitruunamehut desimittaan. Täytä kylmällä vedellä kunnes nestettä on ½ dl. Lisää kananmunat ja vesi-mehu vaahtoon.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokseen. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori.
- Annostele taikina muffinivuokiin.
- Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
- Sekoita tuorejuusto, pehmeä margariini , mehu ja vaniljauute. Lisää tomusokeria 1-2 dl kerrallaan. Halutessasi lisää keltaista elintarvikeväriä ja tomusokeria saadaksesi koostumuksen oikeaksi. Aseta pursotinpussi korkeaan astiaan tai lasiin. Siirrä kuorrute pussiin ja sulje tiukasti pussinsulkijalla. Kuorruta gluteenittomat sitruunamuffinssit ja anna kuorrutteen kovettua ennen herkuttelua.
Pitääkö voin olla ihan vetistä vai puoliksi vetistä
Hei Leila!
Kiitos kommentista, tämä olikin unohtunut mainita. Voin tulee olla sulanutta, mutta muutamat pehmeät palaset joukossa eivät haittaa!
Montako muffinssia tällä ohjeella tulee?
Hei Sanni,
Tällä ohjeella leipoo n. 9-12 muffinssia!
Hyvä muffinseja helppo tehdä herkkulsia😋
Hei Lydis!
Hienoa, että muffinssit onnistuivat. 🙂
Elikkä voin pitää olla sulanutta…kuorrutteeseen?
Hei Satu!
Voin/margariinin pitää olla pehmeää mutta ei kuitenkaan täysin sulanutta. Halutessasi voit hieman lämmittää voita mikrossa mutta älä lämmitä niin että se on aivan juoksevaa, muuten kuorrute jää löysäksi.
Mitä pehmeämpi voi/margariini on, sitä notkeampi kuorrute. 🙂
Tosi hyvä resepti. Tuli meheviä muffinsseja.
Aivan sairas määrä tomusokeria tuossa kuorrutteessa. Ei pystynyt syömään. Voin/margariini vesittää kuorrutetta ja joutuu tunkemaan noin paljon sokeria rakenteen vuoksi. Katsokaa joku muu kuorrute, suurimmaksi osaksi tuorejuustoa ja jonkun verran tomusokeria rakennetta varten.
Hei Eva,
Tämän tyyppinen kuorrute on paljon käytetty. Jos haluat vähemmän tomusokeria, kuorrutteena voisi käyttää porkkanakakun kuorrutetta. Esimerkiksi tässä ohjeessa tomusokeria on vähemmän. Tuorejuuston voi vaihtaa sitruunatuorejuustoon.