Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria citronmuffins

Glutenfria citronmuffins

Glutenfria citronmuffins

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.5 från 6 röster
Portioner

9-12

st
Tillagningstid

15

Protokoll

De klassiska glutenfria citronmuffinsen förtjusar med sin friskhet! Men med cupcake-glasyr gör du dem ännu läckrare!

Ingredienser

Beredning

  • Vispa smör och socker fluffigt.
  • Spara 1 tesked av citronsaften till glasyren. Häll resten av citronsaften i ett decilitermått. Fyll på med kallt vatten tills du har ½ dl vätska. Blanda ägg och vatten-saften i skummet.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i blandningen. Riv skalet av en citron ner i blandningen.
  • Häll smeten i muffinsformarna.
  • Grädda i 200 grader i 15 minuter.
  • Blanda färskosten, det mjuka margarinet, saften och vaniljextraktet. Sätt till florsocker 1-2 dl åt gången. Blanda eventuellt i gul hushållsfärg och mer florsocker för att få rätt konsistens. Placera spritspåsen i en hög behållare eller ett glas. Sätt glasyren i spritspåsen och förslut tätt med en påsförslutare. Glasera de glutenfria citronmuffinsen och låt glasyren stelna innan du börjar avnjuta muffinsen.

9 Kommentarer

      1. Hej Satu!

        Smöret/margarinet ska vara mjukt men inte helt smält. Om du vill kan du värma smöret i mikrovågsugnen men värm det inte tills det är rinnande, annars kommer glasyren att vara lös.
        Ju mjukare smör/margarin, desto smidigare blir glasyren 🙂.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.