Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Hawaiian Pata- Pie
Glutenfri Hawaiian Pata- Pie
Publicerad på
Glutenfri Hawaiian Pata- Pie
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
12
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
- Botten
100 g rumstempererat smör eller margarin
2 dl riven ost
2 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote
0,5 tsk salt
- Fyllning
5 dl vatten
1 prk (400 g) tomatpuré
1 pss (195 g) Ingredienser till processorns hawaiianska gryta
3 tsk Sweet Chili dippsås
300 g köttfärs eller hackad köttfärs biffar eller köttbullar
Skivor av ost på toppen
Beredning
- Botten
- Förvärm ugnen till 175 grader.
- Vänd ihop ingredienserna till en slät massa och bred ut massan på botten och sidorna av pajformen (ca 24 cm i diameter).
- Förgrädda bottnen i ca 10 minuter innan du lägger på fyllningen.
- Fyllning
- Bryn köttfärsen eller hacka köttfärsen/ köttbullarna i små bitar.
- Häll 5 dl vatten i en kastrull och låt koka upp. När vattnet börjar koka, tillsätt tomatpuré, ingredienserna till grytan och dippsåsen.
- Låt koka i ca 15 minuter och tillsätt köttfärs eller biffar/bullar.
- Fördela fyllningen över bottnen och toppa med ostskivor.
- Grädda på nedre falsen i ugnen i ca 30 minuter tills osten är gyllenbrun.
- Låt svalna en stund och servera med t.ex. en sallad.