Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Hawaijin Pata- Piirakka
Gluteeniton Hawaijin Pata- Piirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Hawaijin Pata- Piirakka
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
12
kplKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
- Pohja
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl juustoraastetta
2 dl Virtasalmen Viljatuoteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
0,5 tl suolaa
- Täyte
5 dl vettä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 pss (195 g) Jalostajan Hawaijin pata- aineksia
3 tl Sweet Chili -dippimaustetta
300 g jauhelihaa tai pilkottuja jauhelihapihvejä tai lihapullia
Pinnalle juustoa siivuina
Valmistus
- Pohja
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Nypi pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä massa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk noin 24 cm).
- Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia ennen täytteen lisäämistä.
- Täyte
- Ruskista jauheliha tai pilko jauhelihapihvit/lihapullat pieniksi.
- Laita kattilaan 5 dl vettä ja keitä. Kun vesi alkaa kiehua lisää tomaattimurska, pata-ainekset ja dippimauste.
- Keitä noin 15 minuuttia ja lisää jauheliha tai pihvit/pullat sekaan.
- Levitä täyte pohjan päälle ja lisää pinnalle juustosiivuja.
- Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia kunnes juuston pinta on kauniin kullanruskea.
- Anna jäähtyä hetki ja tarjoa esim. salaatin kera.