Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Hawaiian Pata- Pie

Glutenfri Hawaiian Pata- Pie

Glutenfri Hawaiian Pata- Pie

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g rumstempererat smör eller margarin

  • 2 dl riven ost

  • 2 dl Glutenfri mjölblandning för bullar från Virtasalmen Viljatuote

  • 0,5 tsk salt

  • Fyllning
  • 5 dl vatten

  • 1 prk (400 g) tomatpuré

  • 1 pss (195 g) Ingredienser till processorns hawaiianska gryta

  • 3 tsk Sweet Chili dippsås

  • 300 g köttfärs eller hackad köttfärs biffar eller köttbullar

  • Skivor av ost på toppen

Beredning

  • Botten
  • Förvärm ugnen till 175 grader.
  • Vänd ihop ingredienserna till en slät massa och bred ut massan på botten och sidorna av pajformen (ca 24 cm i diameter).
  • Förgrädda bottnen i ca 10 minuter innan du lägger på fyllningen.
  • Fyllning
  • Bryn köttfärsen eller hacka köttfärsen/ köttbullarna i små bitar.
  • Häll 5 dl vatten i en kastrull och låt koka upp. När vattnet börjar koka, tillsätt tomatpuré, ingredienserna till grytan och dippsåsen.
  • Låt koka i ca 15 minuter och tillsätt köttfärs eller biffar/bullar.
  • Fördela fyllningen över bottnen och toppa med ostskivor.
  • Grädda på nedre falsen i ugnen i ca 30 minuter tills osten är gyllenbrun.
  • Låt svalna en stund och servera med t.ex. en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.