Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri Surdeg med Tef-mjöl

Glutenfri Surdeg med Tef-mjöl

Glutenfri Surdeg med Tef-mjöl

Recept av Helka Tukiainen
0.0 från 0 röster

Enkel glutenfri Surdeg från Virtasalmi Cereal Products glutenfria mörka teffmjöl. Prova och älska.

Beredning

  • Blanda först ingredienserna för den första dagen och tillsätt sedan ingredienserna till degen varje dag enligt anvisningarna.
  • På kvällen på den fjärde dagen är roten klar och kan nu göras till bröddeg.
  • Om du bakar inom en vecka kan degen förvaras i kylen i en burk med lock under den tiden.
  • Glutenfri Surdeg görs genom att ta ut en glasburk ur kylskåpet på morgonen, tillsätta lite ljummet vatten och mjöl och röra om under hela dagen. På kvällen kan roten bakas.


  • Du kan också frysa roten genom att ta 1-2 dl av degen, till exempel i en frysbox till nästa bakning. Helka Tukiainen |Helkas kök -blogg

Tips

10 Kommentarer

  1. Hur vet du om det bara har blivit för surt / dött / förorenat?
    Teff-mjöl är annorlunda så att "gaserna" som produceras av bakterierna luktar annorlunda än gluteninnehållande korn.
    - Tack så mycket!

    1. Hej Nickolas!

      Tack för ditt meddelande. Tyvärr är root beer inte vår specialitet. Jag rekommenderar att du kollar in Facebook-gruppen som heter Gluten Free Sourdough Bakers.

      Med vänlig hälsning
      Riikka Kosonen
      Viljatuote Virtasalmi Oy

  2. På den första dagen i instruktionerna för surdegsstart saknas måttenheten för mjölet.

    1. Hej Paula!
      Tack för din kommentar och för dina skarpa ögon! Måttenheten är även den första dagen en deciliter och detta har nu också korrigerats i receptet. Tack för att du upptäckte misstaget!
      Mariia
      Från Virtasalmi Cereal Products

  3. Jag är så glad att ha hittat din produkt och din webbplats. Nu ska jag baka lite tung spannmålsfri lemonad till jul! Tack för dina mångsidiga produkter!

      1. Förvarar du rotdegen i rumstemperatur alla dessa 4 dagar medan du gör den?

  4. Hallå!
    Finns det någonstans här i Kuopio där jag kan få det TEF-mjölet? Var tillverkas det mjölet av? Nästa vecka skulle jag vilja prova glutenfri bakning.
    Hälsningar från Kuopio

    1. Hej Seija!

      Mörkt tef-mjöl ingår i S-gruppen, så det kan hända att du hittar det på Prisma. Tullrummet i köpcentrumet säljer också våra produkter, men jag minns inte om de har detta i sitt sortiment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.