Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt Brioche-bröd för hamburgare
Glutenfritt Brioche Hamburgerbröd
Publicerad på
Glutenfritt Brioche Hamburgerbröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Brioche är en gammal fransk delikatess med rötter från 1400- och 1500-talen. Brioche är en fluffig, mjuk jästdeg som används för att göra antingen bröd eller söta bakverk. Degen innehåller en hel del smör och ägg. Brioche är perfekt för hamburgare på grund av sin mjuka och täta konsistens.
Ingredienser, 6-8 bitar
2,5 dl mjölk
2 tsk (5-6 g) torrjäst
1,5 tsk socker
1 tsk salt
2 bitar ägg
100 g smör
Beredning
- Tillsätt 42°C mjölk och torrjäst i en skål och blanda väl. Tillsätt socker, salt och ägg och blanda igen. Tillsätt ungefär hälften av mjölet, så att psylliumet kan verka och degen tjockna. Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och knåda degen tills smöret är helt blandat med de övriga ingredienserna. Tillsätt resten av mjölet och låt degen vila under en duk i ca 5 minuter.
- Dela degen i lika stora bitar och forma dem till runda bullar på ett bakplåtspapper. Täck bullarna med plastfolie och ett bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 1-1,5 timme.
- Förvärm ugnen till 225 °C. Pensla briochen med ägg och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
Tips
Ställ en behållare med vatten i botten av ugnen under förvärmning och gräddning för att öka luftfuktigheten och göra briochen mjukare.