Hemsidan " Glutenfria recept " Pizzor och Street Food " Glutenfritt Gyros-bröd

Glutenfritt Gyros-bröd

Glutenfritt Gyros-bröd Spannmål mjölmix

Glutenfritt Gyros-bröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

"Gyros" är grekiska och betyder "att vända" eller "att snurra". Gyros har fått sitt namn från tillagningssättet - köttet roteras på en långsamt snurrande grill i flera timmar. Gyros är den grekiska motsvarigheten till kebab. Det goda, kryddade köttet lindas in i tunnbröd och serveras traditionellt med till exempel isbergssallad, tomat, rödlök och tzatzikisås.

Ingredienser, 4 stycken

Beredning

  • Mät upp vatten och olja i en bunke. Tillsätt salt och mjöl i två omgångar medan du arbetar degen så att ingredienserna blandas väl. Låt degen vila i bunken under en duk i ca 10 minuter.
  • Dela degen i fyra delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till ca 2 mm tunna limpor.
  • Stek brödet på båda sidor i en het stekpanna utan olja eller fett. Stek första sidan i ca 10-20 sekunder och vänd sedan. Använd en stekspade för att trycka till brödet så att luftfickor börjar bildas. När bruna fläckar syns på båda sidor av brödet är det klart.
  • Du kan äta brödet som det är eller göra rullar med valfritt pålägg.

Tips

  • Brödet förblir mjukt om du täcker det med en trasa efter gräddningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.