Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt pitabröd

Glutenfritt pitabröd

Glutenfritt pitabröd Pizza & Street Foox Mix mjölblandning.

Glutenfritt pitabröd

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster

Pita, ett mjukt och tunt bröd, har sitt ursprung i Mellanöstern, där det har bakats i tusentals år. Pitabrödet bakas snabbt i hög temperatur, vilket gör att brödets över- och undersida separeras och bildar en ihålig ficka som kan skäras upp och fyllas med till exempel kebabkött och grönsaker eller falafel. Pitabrödet kan också ätas som det är.

Ingredienser, 4 stycken

Beredning

  • Tillsätt 42 °C varmt vatten och torrjäst i en skål och blanda väl. Tillsätt salt, olivolja och mjöl och knåda degen tills den är smidig. Låt degen vila i bunken under en duk i ca 5-10 minuter.

  • Dela degen i fyra delar och forma till runda pitabröd ca 1 cm tjocka på lätt mjölat bakplåtspapper . Låt jäsa under plastfolie och en duk i 1,5-2 timmar.
  • Värm ugnen till 225 °C. Förvärm bakplåtspappret och placera den pitta du har format på bakplåtspappret. Efter ca 5 minuters gräddning kommer brödet att börja tömmas på luft och resa sig. Baka i ca 9-10 minuter. Skär dem inte i halvor förrän de har svalnat.

Tips

  • Pitabrödet kan frysas för senare användning. Du kan också värma det frysta brödet i brödrostugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.