Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Aura-päronpaj
Glutenfri Aura-päronpaj
Publicerad på
Glutenfri Aura-päronpaj
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Portioner
10
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
- Botten
170 g Virtasalmi's Grain Product Light Glutenfri mjölblandning
150 g bakmargarin
0,25 dl kallt vatten
- Fyllning
2 mellanstora päron
125 g aura ost
2 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
Beredning
- Botten
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Förbered basen. Blanda samman mjöl och mjukt margarin.
- Tillsätt kallt vatten och blanda tills en smidig deg bildas.
- Smörj en 22 cm lång långpanna och tryck ut degen på sidorna och i botten av formen.
- Förgrädda basen i ugnen i 10 minuter.
- Fyllning
- Hacka päronen (var noga med att ta bort kärnorna) och lägg dem ovanpå den förkokta basen.
- Smula över auraosten över päronen.
- Blanda grädde, ägg och salt.
- Häll blandningen över de övriga ingredienserna.
- Grädda pajen i 30-40 minuter, tills pajen har fått färg.
- Låt pajen jäsa en stund i rumstemperatur innan den skärs upp.