Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Aura-Päärynä Piirakka
Gluteeniton Aura-Päärynä Piirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Aura-Päärynä Piirakka
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Annokset
10
kplKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
- Pohja
170 g Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta jauhoseosta
55 g Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Tef-jauhoa
150 g leivontamargariini
0,25 dl kylmää vettä
- Täyte
2 keskikokoista päärynää
125 g aurajuustoa
2 dl ruokakerma
1 kananmuna
1 tl suola
Valmistus
- Pohja
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Valmista pohja. Sekoita keskenään jauhot ja pehmeä margariini.
- Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Voitele irtopohjavuoka (22 cm) ja painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle.
- Esipaista pohjaa uunissa 10 minuutin ajan.
- Täyte
- Pilko päärynät (muista poistaa siemenkodat) ja lado esipaistetun pohjan päälle.
- Murusta aurajuusto päärynöiden päälle.
- Sekoita keskenään ruokakerma, kananmuna ja suola.
- Kaada seos muiden ainesosien päälle.
- Paista piirakkaa 30-40 min, kunnes piirakka on saanut väriä.
- Anna piirakan tekeytyä hetki huoneenlämmössä ennen leikkaamista.