AINEKSET
POHJA
170 g Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta jauhoseosta
55 g Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Tef-jauhoa
150 g leivontamargariini
¼ dl kylmää vettä
TÄYTE
2 keskikokoista päärynää
125 g aurajuustoa
2 dl ruokakerma
1 kananmuna
1 tl suola
VALMISTUS
POHJA
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Valmista pohja. Sekoita keskenään jauhot ja pehmeä margariini.
Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele irtopohjavuoka (22 cm) ja painele taikina vuoan reunoille ja pohjalle.
Esipaista pohjaa uunissa 10 minuutin ajan.
TÄYTE
Pilko päärynät (muista poistaa siemenkodat) ja lado esipaistetun pohjan päälle.
Murusta aurajuusto päärynöiden päälle.
Sekoita keskenään ruokakerma, kananmuna ja suola.
Kaada seos muiden ainesosien päälle.
Paista piirakkaa 30-40 min, kunnes piirakka on saanut väriä.
Anna piirakan tekeytyä hetki huoneenlämmössä ennen leikkaamista.