Gluteeniton Kinkku-sienipiirakka

Maidoton helppo piirakka Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta

AINEKSET

POHJA
100 g maidotonta margariinia
½ tl suolaa
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vettä

KINKKUTÄYTE
2–2½ sipuli-kurkkusalaattia
200–300 g laadukasta savukinkkua

SIENITÄYTE
8 dl tuoreita siitake- tai herkkusieniä
1½ dl hillosipuleita
1 prk vihreitä oliiveja
15 kirsikkatomaattia

KUORRUTUS
2½ dl kookosmaitoa
3 munaa
ripaus suolaa
½ tl paprikajauhetta
ripaus mustapippurirouhetta
1 tl basilikaa

VALMISTUS

Nypi kuiva-aineet ja pehmeä margariini.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina piirakkavuoanpohjalle ja reunoille.
Levitä pohjalle kurkkusalaatti tuomaan kosteutta.
Lisää kinkkusuikaleet tai siivutetut sienet ja kasvikset.
Sekoita kuorrutuksen ainekset ja kaada täytteiden päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Tarjoile piirakka tuoresalaatin kera.

VINKKI
Kurkkusalaatin voi korvata suolakurkulla ja sipulilla.

Kookosmaidon sijaan voit käyttää myös muita kasvispohjaisia maitoja tai kermaa, jos ne sopivat ruokailijoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *