Hemsidan " Glutenfri Bovetegryn " Glutenfri bovetegröt
Glutenfri bovetegröt
Publicerad på
Glutenfri bovetegröt
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Det här är en kalorisnål och hälsosam godbit som ändå är söt. Du kan variera friskheten och syrligheten genom att tillsätta bär. Glutenfri bovetegröt innehåller mycket fibrer, magnesium, zink och vitamin B1. Fikon är alkaliska och därför bra för kroppens PH-balans.
Ingredienser
2 dl över natten blötlagda Virtasalmi spannmålsprodukt Glutenfria bovetekärnor
5 (ekologiska) fikon som blötlagts över natten
0,5 tsk ceylonkanel
2 dl blötläggningsvatten
(1 banan)
en nypa salt
Beredning
- Lägg bovete och fikon i blöt var för sig. Skölj bovetet under rinnande vatten på morgonen. Blötlagt bovete är ganska slemmigt, men låt inte det störa dig ;).
- Häll alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät massa. Tillsätt mer vatten om det behövs, men inte mycket, bara tillräckligt för att hålla mixern igång.
- Om du vill ha den riktigt söt, tillsätt en banan.
- Lägg en generös mängd hallon och bovete- och fikongröt i en skål. Du kan också lägga dem i lager för en underbar dessert.
Glutenfri bovetegröt kommer sannolikt också att tilltala barn. Recept skapat av Sanna Hiltunen -Läkande mat