Startsida " Glutenfri rotöl med bovete " Glutenfri bovetegröt
Glutenfri bovetegröt
Recept publicerat
Glutenfri bovetegröt
Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
Det här är en kalorisnål och hälsosam men ändå söt godbit. Du kan variera färskheten och syrligheten genom att tillsätta bär. Glutenfri bovetegröt innehåller mycket fibrer, magnesium, zink och vitamin B1. Fikon är basiska och därför bra för kroppens PH-balans.
Ingredienser
2 dl blötlagda Virtasalmi Cereal Product Glutenfria bovetetraisin över natten
5 (ekologiska) fikon som blötlagts över natten
0,5 tsk ceylonkanel
2 dl blötläggningsvatten
(1 banan)
en nypa salt
Beredning
- Blötlägg bovete och fikon var för sig. Skölj bovetet under rinnande vatten på morgonen. Blötlagd bovete är ganska slemmig, men låt inte det störa dig ;).
- Häll alla ingredienser i en mixer och mixa till en slät smet. Tillsätt mer vatten om det behövs, men inte mycket, bara tillräckligt för att hålla mixern igång.
- Om du vill ha den riktigt söt kan du lägga till en banan.
- Lägg en generös mängd hallon och bovete- och fikongröt i en skål. Du kan också lägga dem i lager för en underbar dessert.
- Glutenfri bovetegröt tilltalar sannolikt även barn.
Recept skapat av Sanna Hiltunen - Healing food