Glutenfri Bovetegryn,
3 kg

14,55 

Bovetegroddar är en god ingrediens för att till exempel göra gröt eller, när de är bräserade, ett enkelt tillbehör till en måltid. Bovetegroddar är rika på protein och håller magen mätt under lång tid.

✅ ett näringsrikt och lättsmält sätt att njuta av näringsrikt bovete
✅ rik på protein och spårämnen
✅ helt, orostat bovete med skalet borttaget
❌ inga tillsatser eller konserveringsmedel

Ingredienser:
100% bovetemjöl

Se recept som innehåller den här produkten →.

Artikel nr: 02-07-002 Kategori: , Etiketter: ,

Glutenfri Bovetegryn är helt orostat Glutenfri Bovetegryn , vilket ger semulina sin karakteristiska ljusgröna färg. Bovetets mörkbruna hårda skal har tagits bort, eftersom det inte är lämpligt som livsmedel. Det är lämpligt att skölja bovetegrynen före användning.

✅ tillför viktiga näringsämnen till måltiderna
✅ lätt att förbereda, magvänlig
✅ bovetets goda egenskaper bevaras i gryn
❌ inga tillsatser eller konserveringsmedel, GMO-fritt

Bovete är en komplett proteinkälla som innehåller essentiella aminosyror och vitaminerna B1 och B2. Bovetefrön innehåller aminosyran lysin och organiskt bundet kalcium, järn, kalium, magnesium, kisel och fluor. Bovete är naturligt glutenfritt och är därför perfekt för personer med celiaki. Näringsrikt och lättsmält, bovete är också skonsamt för magen.

Stuvad bovetarot är ett gott och enkelt tillskott till en måltid. Blanda den med mjölk för en utsökt bakad gröt eller lägg den i en gryta för att få textur och tuggmotstånd.

Glutenfri risotto med rödbetor och bovete
Glutenfri gröt av bovete och vete

NÄRINGSINNEHÅLL100g
Energi1447 kJ / 342 kcal
Fett,
varav mättat
3,1 g,
0,6 g
Kolhydrater,
varav sockerarter
63 g,
2,9 g
Kostfiber5,9 g
Protein12,6 g
Salt< 0,1 g
Vikt3,02 kg
Tillverkare

Virtasalmen Viljatuote Oy



Våra produkter är certifierade av AOECS-Association of European Coeliac Societies (AOECS-Association of European Coeliac Societies) som glutenfria. Du kan hitta en aktuell lista över produkter som har tilldelats den glutenfria märkningen på Coeliac Association. För att kvalificera sig för märkningen krävs en årlig revision av AOECS-standarden för glutenfria livsmedel (AOECS-standard för glutenfria livsmedel).


© 2024 Virtasalmen Viljatuote Oy | Glutenfritt mjöl & mjölmixer