Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria smörkakor med blåbär
Glutenfria smörkakor med blåbär
Recept publicerat
Glutenfria smörkakor med blåbär
Receptförfattare Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterCereal Products mjölmix av bondbönor innehåller mycket protein och fiber och är perfekt för söta bakverk. Dessa glutenfria smörmjölkskakor med blåbär är härligt krispiga och blåbärsiga - som blåbärspaj, fast i en praktisk kexform. Avnjut som mellanmål eller som en nyttigare godbit till kaffet!
Ingredienser
2 dl Glutenfri Mjölblandning av bondböna från Virtasalmen Viljatuote
1 dl Glutenfria havreflingor från Virtasalmis spannmålsprodukt
0,5 dl solrosfrön (du kan använda valfria frön eller hackade nötter)
0,75 dl kokossocker (du kan också använda vanligt socker eller farinsocker)
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk salt
90 g (ca 1 dl) olja (t.ex. kokosolja med neutral smak)
0,75 dl sojayoghurt
50 g (ca 1 dl) frysta björnbär
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda de torra ingredienserna: mjöl, flingor, frön, socker och kryddor. Tillsätt oljan och blanda väl. Vid det här laget ska degen vara grov. Häll i yoghurten och blåbären och knåda degen tills den är mjuk och fast.
- Forma degen till kex och grädda i 10 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt. Förvara de glutenfria blåbärssmörkexen i en tättslutande förpackning om du inte har tid att äta upp alla på en gång.
- Du kan också rulla degen till en skiva och grädda skivan i 10 minuter. Skär skivan i stavar och låt svalna.
Recept av Tiina från My Berry Forrest https://www.myberryforest.com/fi/