Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria kex med blåbärssmör
Glutenfria kex med blåbärssmör
Publicerad på
Glutenfria kex med blåbärssmör
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
10
minuterCereal Products mjölmix för bondbönor innehåller mycket protein och fibrer och är perfekt för söta bakverk. De här glutenfria blåbärskakorna med kärnmjölk är härligt krispiga och blåbärsiga - som blåbärspaj, men i en praktisk kakform. Njut som mellanmål eller som en hälsosammare behandling med kaffe!
Ingredienser
2 dl Glutenfri Mjölblandning av bondböna från Virtasalmen Viljatuote
0,5 dl solrosfrön (du kan använda alla frön eller hackade nötter)
0,75 dl Kokossocker (du kan också använda vanligt socker eller farinsocker)
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk salt
90 g (ca 1 dl) olja (t.ex. kokosnötsolja med neutral smak)
0,75 dl Sojayoghurt
50 g (ca 1 dl) frysta björnbär
Beredning
- Förvärm ugnen till 200°C.
- Blanda de torra ingredienserna: mjöl, flingor, frön, socker och kryddor. Tillsätt oljan och blanda väl. I det här skedet ska degen vara grov. Häll i yoghurt och blåbär och knåda degen tills den är mjuk och fast.
- Forma degen till kex och grädda i 10 minuter. Låt kakorna svalna väl. Förvara de glutenfria blåbärssmörkexen i en tättslutande låda om du inte hinner äta upp alla på en gång.
- Du kan också rulla degen till en skiva och grädda skivan i 10 minuter.
Skär skivan till bars och låt svalna. Recept av Tiina från My Berry Forrest https://www.myberryforest.com/fi/