Hemsidan " Glutenfri Fint Bovetemjöl " Glutenfri lätt tårtbotten
Glutenfri lätt tårtbotten
Publicerad på
Glutenfri lätt tårtbotten
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
35
minuterEn enkel glutenfri lätt tårtbotten gjord på Virtasalmi Cereal Products glutenfria mjöl. Prova den och älska den!
Ingredienser
6 ägg
2,5 dl socker
0,75 dl Virtasalmi Flingprodukt Glutenfri Mörkt fullkornsrismjöl
0,75 dl Glutenfritt bovetemjöl eller potatismjölfrån Virtasalmi Cereal Products
1,5 tsk bakpulver
Beredning
- Vispa ägg och socker skummigt, tillsätt mjölet och häll i den smorda ugnsformen.
- Grädda kakan i 175°C varm ugn i ca 35 minuter.
- En mogen glutenfri lätt tårtbotten lossnar från formens kanter.
- Låt kakan svalna väl innan du skär den i lager. Om du fuktar lagren med juice eller vatten innan du sprider ut fyllningen blir kakan sötare.