Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfria potatis- och ostbrödrullar
Glutenfria potatis- och ostbrödrullar
Publicerad på
Glutenfria potatis- och ostbrödrullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
15
minuterIngredienser
2,5 dl mjölk
25 g jäst eller 1 pss torrjäst
2,5 dl potatispuré
2 dl riven ost
0,5 tsk salt
3,25 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
50 g smör eller ½ dl rapsolja
- För smörjning
ägg
- På ytan
1,5 dl riven ost
Beredning
- Lös upp jästen i den ljumma kärnmjölken.
- Tillsätt potatismoset, riven ost och salt.
- Börja med mjölet och avsluta med fettet.
- Låt vila övertäckt i 15 minuter.
- Använd mjöl som bakhjälpmedel.
- Dela degen i två delar och grädda till tjocka tangoformar.
- Skär stängerna i 4-5 cm stora bitar.
- Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och täck över med en trasa.
- Låt jäsa i ca 45 minuter.
- Smörj frallor med ägg och strö över riven ost.
- Grädda i 225 grader i en medelvarm ugn i ca 15 minuter.