Etusivu » Gluteeniton Härkäpapujauhoseos » Gluteenittomat Peruna-Juustosämpylät
Gluteenittomat Peruna-Juustosämpylät
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Peruna-Juustosämpylät
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
2,5 dl piimää
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
2,5 dl perunasosetta
2 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
3,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
50 g voita tai ½ dl rypsiöljyä
- Voiteluun
kananmunaa
- Pinnalle
1,5 dl juustoraastetta
Valmistus
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään.
- Lisää perunasose, juustoraaste ja suola.
- Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa rasva.
- Anna levähtää peiteltynä 15 minuuttia.
- Käytä jauhoja apuna leivonnassa.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo paksuiksi tangoiksi.
- Leikkaa tangot 4-5 cm paloiksi.
- Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja peitä liinalla.
- Anna kohota noin 45 minuuttia.
- Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.