Viljatuotteen uutuustuotteesta Gluteeniton Härkäpapujauhoseos valmistuu maukas ja proteiinirikas juuresleipä. Muista kunnon kohotus aina gluteenittomassa leivonnassa!
AINEKSET
1 pkt (500 g) porkkanasosetta tai juuressosetta
½ dl siirappia
1 tl suolaa
(½ tl inkivääriä jauheena)
1 pss kuivahiivaa
1 tl Virtasalmen Viljatuote Gluteenitonta Psylliumia
4 ¼ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
½ dl rypsiöljyä
VALMISTUS
Lämmitä sose 42 asteiseksi.
Lisää psyllium, siirappi, suola ja (inkivääri).
Sekoita kuivahiiva 1 dl jauhoseosta ja lisää seokseen.
Lisää loput jauhot vähitellen alustaen taikinaan.
Lisää rypsiöljy ja jatka alustamista vielä 5 minuuttia.
Anna taikinan levähtää noin 5-10 minuuttia.
Leivo taikinasta vuokaleipä ja nosta voideltuun leipävuokaan.
Ripottele leivän pinnalle hiukan jauhoja.
Anna kohota peiteltynä lämpimässä paikassa 45-60 minuuttia.
Pistele leivän pinta esim. haarukalla.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa noin 50 minuuttia.