Hemsidan " Glutenfri bön- och bönmjölsmix " Glutenfria Pellava kex
Glutenfria Pellava-biskvier
Publicerad på
Glutenfria Pellava-biskvier
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
stTillagningstid
7
minuterIngredienser
125 g smör
100 g socker
1 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Linfrön
0,5 dl Virtasalmi's glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
1 tsk bakpulver
1 ägg
Beredning
- Smält smöret. Blanda ner bakpulvret i de mosade bönorna.
- havreflingorTillsätt socker, linfrö, mjöl och ägg till smöret.
- Blanda till en jämn smet.
- Skopa ut degen på ett bakplåtspapper med en sked eller låt den stå i kylen i ca 30 minuter för att stelna.
- Forma degen på mjölat underlag till stänger, skär i bitar och rulla till bollar.
- Lägg ut degbitarna på ett bakplåtspapper, sparsamt eftersom degen kommer att breda ut sig flera gånger i ugnen.
- Baka i 190 grader i 7-8 minuter.