Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri mördegskaka
Glutenfri mördegskaka
Publicerad på
Glutenfri mördegskaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
7
minuterDet är enkelt att göra goda glutenfria kex med Cereal Products glutenfria mjölmix för spannmålsbönor. Prova och älska det!
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
200 g smör
5,5 dl Virtasalmi's Glutenfria spannmålsprodukt Glutenfritt bön- och bönmos
2 tsk baksoda
3 tsk Kanel
- För dekoration
1 ägg och kristallsocker
Beredning
- Vispa ägg och socker till ett skummigt skum.
- Tillsätt de torra ingredienserna och det smälta smöret.
- Låt degen härda i kylskåpet i 2-3 timmar.
- Rulla ut degen till en tunn skiva och använd en kakform för att göra kakor.
- Pensla ytan på kakorna med ägg och strö över socker.
- Baka i 200 grader i 7-8 minuter.
- Glutenfria kex är som bäst när de är färska men håller sig i några dagar i en lufttät låda. Såvida du inte äter dem tidigare.