Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfria smörbullar

Glutenfria smörbullar

Glutenfria smörbullar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 från 1 röst
Tillagningstid

20

minuter

Smörgåsarna blev en stor hit under våren 2018. Dessa glutenfria smörrebröd är underbara med sin lätthet, smak och roliga tårtbitsstil. Originalreceptet görs enkelt glutenfritt med Virtasalmi's Gluten-Free Bun Flour Mix.

Ingredienser

Beredning

  • Lös upp jäst och socker i vatten som är ca 42°C och låt blandningen bubbla i ca 10 minuter.
  • Tillsätt salt.
  • Blanda i det mesta av mjölet.
  • Tillsätt smöret och sedan resten av mjölet.
  • Knåda degen tills den är smidig.
  • Lägg ut ett bakplåtspapper på en djup plåt.
  • Rulla med hjälp av mjölet degen till frallor och lägg dem tätt intill varandra på bakplåtspappret så att de möts när de jäser.
  • Låt rullarna jäsa i ca 30 minuter.
  • Smörj den upphöjda frallor med smörsås.
  • Baka i 225 grader i 20 - 25 minuter. Obs! De kräver lite längre gräddningstid eftersom de sitter ihop. Så ta inte ut dem ur ugnen för tidigt!
  • Glutenfria smörgåsar är som bäst när de är färska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.