Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfria smörbullar
Glutenfria smörbullar
Publicerad på
Glutenfria smörbullar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
20
minuterSmörgåsarna blev en stor hit under våren 2018. Dessa glutenfria smörrebröd är underbara med sin lätthet, smak och roliga tårtbitsstil. Originalreceptet görs enkelt glutenfritt med Virtasalmi's Gluten-Free Bun Flour Mix.
Ingredienser
8 dl vatten
2 påsar torrjäst
2 msk socker
2 tsk salt
50 g mjukt smör
För smörjning: smält smör
Beredning
- Lös upp jäst och socker i vatten som är ca 42°C och låt blandningen bubbla i ca 10 minuter.
- Tillsätt salt.
- Blanda i det mesta av mjölet.
- Tillsätt smöret och sedan resten av mjölet.
- Knåda degen tills den är smidig.
- Lägg ut ett bakplåtspapper på en djup plåt.
- Rulla med hjälp av mjölet degen till frallor och lägg dem tätt intill varandra på bakplåtspappret så att de möts när de jäser.
- Låt rullarna jäsa i ca 30 minuter.
- Smörj den upphöjda frallor med smörsås.
- Baka i 225 grader i 20 - 25 minuter. Obs! De kräver lite längre gräddningstid eftersom de sitter ihop. Så ta inte ut dem ur ugnen för tidigt!
- Glutenfria smörgåsar är som bäst när de är färska.