Gluteenittomat Voisämpylät

Gluteenittomat Voisämpylät

Voisämpylöistä tuli keväällä 2018 oikein somehitti. Nämä sämpylät ihastuttavat helppoudella, maulla ja hauskalla toisistaan irti repiminen – tyylillä. Alkuperäinen resepti taipuu gluteenittomaksi todella helposti Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella.

AINEKSET

8 dl vettä
2 pss kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
50 g pehmeää voita
11 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
Voiteluun: sulaa voita

VALMISTUS

Liuota hiiva ja sokeri kädenlämpöiseen veteen ja anna seoksen kuplia noin 10 minuuttia.
Lisää suola.
Sekoita joukkoon suurin osa jauhoista.
Lisää voi ja sen jälkeen loput jauhot.
Vaivaa taikina tasaiseksi.
Levitä syvän uunipellin päälle leivinpaperi.
Pyörittele taikinasta jauhojen avulla sämpylöitä ja asettele ne lähekkäin leivinpaperin päälle, jotta kohotessa osuvat toisiinsa.
Anna sämpylöiden kohota noin 30 minuuttia.
Voitele kohonneet sämpylät voisulalla.
Paista 225 asteessa 20 – 25 minuuttia. Huom! Vaativat hieman pidemmän paistoajan, koska ovat kiinni toisissaan. Älä siis ota liian aikaisin uunista!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *