Gluteeniton Kesäkurpitsaleipä

Gluteeniton Kesäkurpitsaleipä

Mehevä kurpitsa-siemenleipä valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta.

AINEKSET

100 g keitettyä perunaa
150 g kesäkurpitsaa
1.5 dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl fariinisokeria
1 pussi kuivahiivaa
1 dl kurpitsansiemeniä
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tummaa Jauhoseosta

VALMISTUS

Survo perunat, kesäkurpitsa ja maito sauvasekottimella survokseksi.
Lämmitä survos noin. 40 asteiseksi suola, sokeri ja kuivat aineet käsin alustamalla.

Anna taikinan kohota huoneenlämmössä reilun tunnin.
Muotoile taikinasta kaksi pitkulaista “limppua”.
Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia.

Jos otat kurpitsan pakasteesta sulatettuna, on silloin kurpitsa painavampi ja vetisempi.
Leipä on rakenteeltaan melko tiivis.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *