Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfria franska baguetter
Glutenfria franska baguetter
Publicerad på
Glutenfria franska baguetter
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
2
baguetteTillagningstid
25
minuterDe här underbart krispiga glutenfria franska baguetterna är en munsbit. Du gör dem med Virtasalmi Grain Products Light Gluten Free mjölmix.
Ingredienser
3,5 dl Vatten
8 g torrjäst
2 tsk olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
350 g Virtasalmi's Grain Product Light Glutenfri mjölblandning
- För smörjning
1 tsk vatten
1 tsk olivolja
Beredning
- Häll det varma (42°C) vattnet i en stor skål.
- Lös upp jästen i vätskan.
- Tillsätt olivolja, salt, socker och mjölblandningen.
- Knåda degen för hand eller med maskin tills den är smidig (degen kan vara lite kladdig, men det är okej).
- Låt jäsa under en duk i 30 minuter.
- Häll upp degen på en mjölad yta.
- Dela degen i två delar och forma degen till baguetter med hjälp av mjöl.
- Lägg baguetterna på ett bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
- Förvärm ugnen till 250 grader.
- Innan du sätter in baguetterna i ugnen, smörj dem med en blandning av vatten och olivolja.
- Grädda i 25 minuter tills ytan är vackert brynt.
- Glutenfria franska baguetter är som bäst när de är färska. Fyll baguetterna med ditt favoritpålägg och njut!
Hej
Jag kan inte använda torr jäst. Hur mycket bakmjöl ska jag använda istället för torrjäst?
Hej Anne!
Tack så mycket för ditt meddelande. Tyvärr har vi inte provat receptet med bakpulver.
Människorna i spannmålsprodukten
En absolut favorit!