Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfria franska baguetter

Glutenfria franska baguetter

Glutenfria franska baguetter

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.4 från 5 röster
Portioner

2

baguette
Tillagningstid

25

minuter

De här underbart krispiga glutenfria franska baguetterna är en munsbit. Du gör dem med Virtasalmi Grain Products Light Gluten Free mjölmix.

Ingredienser

Beredning

  • Häll det varma (42°C) vattnet i en stor skål.
  • Lös upp jästen i vätskan.
  • Tillsätt olivolja, salt, socker och mjölblandningen.
  • Knåda degen för hand eller med maskin tills den är smidig (degen kan vara lite kladdig, men det är okej).
  • Låt jäsa under en duk i 30 minuter.
  • Häll upp degen på en mjölad yta.
  • Dela degen i två delar och forma degen till baguetter med hjälp av mjöl.
  • Lägg baguetterna på ett bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk.
  • Förvärm ugnen till 250 grader.
  • Innan du sätter in baguetterna i ugnen, smörj dem med en blandning av vatten och olivolja.
  • Grädda i 25 minuter tills ytan är vackert brynt.
  • Glutenfria franska baguetter är som bäst när de är färska. Fyll baguetterna med ditt favoritpålägg och njut!

3 kommentarer

  1. Hej
    Jag kan inte använda torr jäst. Hur mycket bakmjöl ska jag använda istället för torrjäst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.