Gluteenittomat ranskalaiset patongit

Gluteenittomat ranskalaiset patongit

Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta valmistat rapeita ja herkullisia patonkeja ranskalaiseen tapaan.

AINEKSET

3,5 dl vettä
8 g kuivahiivaa
2 tl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
350g Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea gluteenitonta jauhoseosta

VOITELUUN
1 tl vettä
1 tl oliiviöljyä

VALMISTUS

Kaada lämmin (42 asteinen) vesi isoon kulhoon.
Liuota hiiva nesteeseen.
Lisää oliiviöljy, suola, sokeri ja jauhoseos.
Vaivaa taikinaa käsin tai koneella kunnes se on tasaista.
(Taikina saattaa olla hieman tahmeaa, mutta se ei haittaa.)
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhoitetulle alustalle.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile jauhoa apuna käyttäen taikinat patongeiksi.
Aseta patongit patonkipellille ja anna kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Voitele patongit ennen uuniin laittoa vesi-oliiviöljyseoksella.
Paista 25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *