Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteenittomat ranskalaiset patongit
Gluteenittomat ranskalaiset patongit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat ranskalaiset patongit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
2
patonkiaKypsennysaika
25
minuuttiaNämä ihanan rapeapintaiset gluteenittomat ranskalaiset patongit vievät kielen mennessään. Valmistat nämä Virtasalmen Viljatuotteen Vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
Ainekset
3,5 dl vettä
8 g kuivahiivaa
2 tl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
350 g Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea gluteenitonta jauhoseosta
- Voiteluun
1 tl vettä
1 tl oliiviöljyä
Valmistus
- Kaada lämmin (42 asteinen) vesi isoon kulhoon.
- Liuota hiiva nesteeseen.
- Lisää oliiviöljy, suola, sokeri ja jauhoseos.
- Vaivaa taikinaa käsin tai koneella kunnes se on tasaista. (Taikina saattaa olla hieman tahmeaa, mutta se ei haittaa.)
- Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
- Kaada taikina jauhoitetulle alustalle.
- Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile jauhoa apuna käyttäen taikinat patongeiksi.
- Aseta patongit patonkipellille ja anna kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
- Lämmitä uuni 250 asteeseen.
- Voitele patongit ennen uuniin laittoa vesi-oliiviöljyseoksella.
- Paista 25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Gluteenittomat ranskalaiset patongit ovat parhaimmillaan tuoreena. Täytä patongit haluamillasi täytteillä ja nauti!
Hei
En voi käyttää kuivahiivaa. Paljonko laitan leivinjauhoa kuivahiivan tilalta?
Hei Anne!
Kiitos viestistäsi. Valitettavasti emme ole kokeilleet reseptiä leivinjauheella.
Viljatuotteen väki
Ehdoton suosikki!