Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta valmistat rapeita ja herkullisia patonkeja ranskalaiseen tapaan.
AINEKSET
3,5 dl vettä
8 g kuivahiivaa
2 tl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
350g Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea gluteenitonta jauhoseosta
VOITELUUN
1 tl vettä
1 tl oliiviöljyä
VALMISTUS
Kaada lämmin (42 asteinen) vesi isoon kulhoon.
Liuota hiiva nesteeseen.
Lisää oliiviöljy, suola, sokeri ja jauhoseos.
Vaivaa taikinaa käsin tai koneella kunnes se on tasaista.
(Taikina saattaa olla hieman tahmeaa, mutta se ei haittaa.)
Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhoitetulle alustalle.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile jauhoa apuna käyttäen taikinat patongeiksi.
Aseta patongit patonkipellille ja anna kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Voitele patongit ennen uuniin laittoa vesi-oliiviöljyseoksella.
Paista 25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Hei
En voi käyttää kuivahiivaa. Paljonko laitan leivinjauhoa kuivahiivan tilalta?
Hei Anne!
Kiitos viestistäsi. Valitettavasti emme ole kokeilleet reseptiä leivinjauheella.
Viljatuotteen väki