Etusivu » Gluteeniton Kaurajauhoseos » Gluteenittomat Kaurasämpylät

Gluteenittomat Kaurasämpylät

Gluteenittomat Kaurasämpylät

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
5.0 keskiarvio 3 arvostelijalta
Annokset

20

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Maukkaat ja helpot gluteenittomat kaurasämpylät Virtasalmen Viljatuotteen kaurajauhoseoksesta.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita kuivahiivat kaurajauhoseoksen joukkoon.
  • Mittaa +42 asteinen vesi leivontakulhoon.
  • Lisää suola, kaurajauhoseos ja vaaleata jauhoseosta vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
  • Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
  • Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista että siitä saa pehmoiset ja huokoiset sämpylät.
  • Kaada gluteenitonta kaurajauhoseosta kulhoon noin 2 dl.
  • Nostele ruokalusikalla yksi kerrallaan taikina paloja kaurajauhojen sekaan ja muotoile käsin jauhoissa sämpylöitä pellille tai nostele ruokalusikalla pellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
  • Sämpylät saavat olla aika liiteitä (leipäsiä) sillä ne kohoaa vielä uunissa kypsyessään.
  • Kohota leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
  • Pistele haarukalla sämpylöiden pinnat ja paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.
  • Gluteenittomat kaurasämpylät ovat parhaimmillaan tuoreina.

    Helka Tukiainen | Helkan Keittiössä

6 Kommenttia

  1. Onnistuivat muuten tosi hyvin, mutta jäävät sisältä raa’aksi, vaikka tein täysin ohjeen mukaan. Mikähän meni vikaan?

    1. Hei Nina,
      Leipien jäädessä sisältä raa´aksi on uunin lämpötila todennäköisesti ollut liian matala. Olet myös voinut avata uunin liian aikaisin paistamisen aikana. Uuneissa on merkki- ja ikäkohtaisia eroja, jolloin ne voivat vaikuttaa leipien paistamiseen. Kokeile käyttää sekä ylä- että alalämpöä eipiä paistaessasi. Älä myöskään avaa luukkua paistamisen alkuvaiheessa. 🙂

  2. Hei!
    Jos on myllärin kaurajauhoja niin voiko niitä käyttää yhdessä teidän jauhojen kanssa. Ei menis hukkaan.

    1. Moikka,

      Voi käyttää myös heidän kaurajauhoa 😊 Huomaathan, että tässä reseptissä on käytössä meidän Kaurajauhoseos, joka sisältää valmiiksi esimerkiksi psylliumia. Kaurajauhoseosta ei voi vaihtaa puhtaaseen kaurajauhoon lisäämättä esimerkiksi juuri psylliumia ja mahdollisesti jotain toista yksittäistä jauhoa.

  3. Moikka ! Kiva, kun löysin tämän ohjeen. 30 v olen leiponut gluteenittomasti ja nyt löytyi ohje, jolla onnistuin tekemään kupsakat sämpylät. Jauhoja tosin laitoin enemmän kuin ohjeessa. Kiitos Helka ja kiitos Virtasalmen viljatuote. Löysin teidän 3 kg: n jauhopusseja Kärkkäiseltä.

    1. Hei Riitta,
      Kiitos mukavasta palautteesta! Jauhojen määrä voi tosiaan vaihdella; desimitta ei ole se tarkin mitta kun jokaisella on oma mittaustekniikkansa. Samoin eri vuoden jauhot käyttäytyvät vähän eri tavoin kasvukauden olosuhteista riippuen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.