Etusivu » Gluteeniton Tumma TEF - täysjyväjauho » Gluteeniton Syksyinen Juustokakku
Gluteeniton Syksyinen Juustokakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Syksyinen Juustokakku
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Kypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton syksyinen juustokakku sopii herkuteltavaksi kahvipöydän ääressä. Juustokakun pohja on valmistettu Virtasalmen Viljatuotteen Tummasta Tef-jauhosta.
Ainekset
- Pohja
2 munaa
0,75 dl fariinisokeria
1 ml rommiaromia
150 g porkkanaraastetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Teff-jauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
- Täyte
2 dl kuohukermaa
2 dl maustettua luumu-kanelirahkaa
100 g vaniljatuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Lisää vaahtoon aromi, porkkanaraaste ja öljy.
- Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää hieman jauhoja.
- Paista irtopohjavuossa noin puolituntia vajaassa 200 asteessa (leivinuuni)
- Jäähdytä kakkupohja ja laita se pestyyn irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi.
- Kostuta pohja (puolukka)mehulla
- Täyte
- Luota liivate pieneen määrään vettä.
- Vaahdota kerma ja lisää muut ainekset.
- Laita täyte pohjan päälle ja yönyli jääkaappiin.
- Koristele gluteeniton syksyinen juustokakku haluamallasi tavalla.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni