Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton Hedelmä-Rahkapitko
Gluteeniton Hedelmä-Rahkapitko
Resepti julkaistu
Gluteeniton Hedelmä-Rahkapitko
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
2
pitkoaKypsennysaika
30
minuuttiaHelppo gluteeniton hedelmä-rahkapitko valmistuu Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta pullajauhoseoksesta. Taikinasta tulee 2 kpl pitkoja.
Ainekset
- Rahkavoitaikina
250 g voita
250 g maitorahkaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
- Täyte
2 dl vaniljan makuista rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 muna
(sokeria)
omenamarmeladia
päärynäsiivuja
Valmistus
- Rahkavoitaikina
- Sekoita pehmeä voi ja rahka.
- Nypi käsin joukkoon kuivataineet.
- Laita taikina jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.
- Täyte
- Kaulitse leivinpaperin päälle kaksi neliötä.
- Tasoita reunat taikinapyörällä.
- Sekoita rahka ja kuohukerma.
- Levitä päälle ensit marmeladia, sitten rahkaseos ja lopuksi ohuita päärynäsiivuja.
- Jätä taikinan reunoista pari senttiä ilman täytettä.
- Käännä leivinpaperin avulla reunat täytteen päälle.
- Ylijäämän taikinan voi käyttää pitkon päälle koristeiksi.
- Pitkulaisessa kakkuvuoassa reunat sekä täytteet pysyvät oikealla paikalla.
- Voitele pitkon reunat.
- Paista 200 asteessa noin puolituntia.
- Gluteeniton hedelmä-rahkapitko on parhaimmillaan tuoreena ja hieman jäähtyneenä.
Helka Tukiainen | Helkan Keittiössä