Helppo rahkapitko Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta pullajauhoseoksesta.
2 kpl
AINEKSET
RAHKAVOITAIKINA
250 g voita
250 g maitorahkaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 dl vaniljan makuista rahkaa
2 dl kuohukermaa
2 muna
(sokeria)
omenamarmeladia
päärynäsiivuja
VALMISTUS
RAHKAVOITAIKINA
Sekoita pehmeä voi ja rahka.
Nypi käsin joukkoon kuivataineet.
Laita taikina jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.
TÄYTE
Kaulitse leivinpaperin päälle kaksi neliötä.
Tasoita reunat taikinapyörällä.
Sekoita rahka ja kuohukerma.
Levitä päälle ensit marmeladia, sitten rahkaseos ja lopuksi ohuita päärynäsiivuja.
Jätä taikinan reunoista pari senttiä ilman täytettä.
Käännä leivinpaperin avulla reunat täytteen päälle.
Ylijäämän taikinan voi käyttää pitkon päälle koristeiksi.
Pitkulaisessa kakkuvuoassa reunat sekä täytteet pysyvät oikealla paikalla.
Voitele pitkon reunat.
Paista 200 asteessa noin puolituntia.