Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri potatispaj

Glutenfria potatispajer

Glutenfria potatispajer

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Deg
  • Förbered degen för höljet genom att blanda de övriga ingredienserna i kallt vatten med en trägaffel.
  • Blanda degen tills den är smidig och fast.
  • Strö mjöl på bordet och kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock skiva.
  • Tryck ut degen till rundlar med kanten av ett dricksglas.
  • Kavla rundlarna tunna och lägg dem ovanpå varandra under plastfolie.
  • Lägg mjöl mellan rundlarna så att de inte klibbar ihop.
  • Sätt några rundlar i taget på bordet, bred ut ett ca 1 cm tjockt skikt av fyllning i mitten.
  • Vik de motsatta kanterna över fyllningen och skrynkla. Baka i 275-300 grader i ca 15 minuter.
  • Fyllning
  • Skala, hacka och koka potatisen tills den är mjuk.
  • Mixa och tillsätt mjölk, kryddor och smör.
  • Müsli kan vara lite lösare när den äts som en måltid.
  • Tillsätt ägget i den avsvalnade purén.
  • Smörjning
  • Pensla med en blandning av smält smör och vatten efter gräddningen.
  • Servera med äggsmör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.