Hemsidan " Glutenfria recept " Salta bakverk " Glutenfri potatispaj
Glutenfria potatispajer
Publicerad på
Glutenfria potatispajer
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
- Deg
2,5 dl kallt vatten
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 msk rypsolja
0,75 tsk salt
- Fyllning
1 kg potatis
1-2 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk socker
2 msk msk vinst vid
1 ägg
- För smörjning
100 g smör
0,25 dl vatten
Beredning
- Deg
- Förbered degen för höljet genom att blanda de övriga ingredienserna i kallt vatten med en trägaffel.
- Blanda degen tills den är smidig och fast.
- Strö mjöl på bordet och kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock skiva.
- Tryck ut degen till rundlar med kanten av ett dricksglas.
- Kavla rundlarna tunna och lägg dem ovanpå varandra under plastfolie.
- Lägg mjöl mellan rundlarna så att de inte klibbar ihop.
- Sätt några rundlar i taget på bordet, bred ut ett ca 1 cm tjockt skikt av fyllning i mitten.
- Vik de motsatta kanterna över fyllningen och skrynkla. Baka i 275-300 grader i ca 15 minuter.
- Fyllning
- Skala, hacka och koka potatisen tills den är mjuk.
- Mixa och tillsätt mjölk, kryddor och smör.
- Müsli kan vara lite lösare när den äts som en måltid.
- Tillsätt ägget i den avsvalnade purén.
- Smörjning
- Pensla med en blandning av smält smör och vatten efter gräddningen.
- Servera med äggsmör.