AINEKSET
KUORITAIKINA
2,5 dl kylmää vettä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa GluteenitontaTef-jauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
¾ tl suolaa
TÄYTE
1 kg perunoita
1-2 dl maitoa
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 rkl voita
1 kananmuna
VOITELUUN
100 g voita
0,25 dl vettä
VALMISTUS
KUORITAIKINA
Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen muut ainekset puuhaarukalla.
Sekoita taikina sileäksi ja kiinteäksi.
Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy.
Painele taikinasta juomalasin reunalla pyörylöitä.
Kauli pyörylät ohuiksi ja lado ne päällekkäin kelmun alle.
Laita jauhoja kuorien väliin etteivät tartu yhteen.
Ota kuoret muutama kerrallaan pöydälle, levitä keskelle täytettä noin 1 cm paksuinen kerros.
Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä. Paista 275-300 asteessa noin 15 min.
TÄYTE
Kuori, pilko ja keitä perunat pehmeiksi.
Soseuta ja lisää maito, mausteet ja voi.
Muusi saa olla hieman löysempää kun ruokana.
Lisää kananmuna jäähtyneeseen muusiin.
VOITELU
Voitele paiston jälkeen sulatetulla voin ja veden seoksella.
Tarjoa munavoin kera.