Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kakku Suklaasydämmellä
Gluteeniton Kakku Suklaasydämmellä
Resepti julkaistu
Gluteeniton Kakku Suklaasydämmellä
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
- Kakkupohja
2 dl hienoa sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljasokeria
2,25 dl Creme Vanillaa
3 munaa
150 g juoksevaa margariinia (tai sulatettua margariinia)
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 dl Vanilja Coca Colaa
- Suklaamousse
100 g suklaata
2 dl kuohukermaa
- Kuorrutus
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Valmistus
- Kakkupohja
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
- Kaada voideltuihin ja jauhotettuihin vuokiin.
- Paista uunissa 175 asteessa 40-45 minuuttia.
- Koita kypsyyttä esim. hammastikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun on kakku valmis.
- Suklaamousse
- Valmista paiston aikana moussen ensimmäinen vaihe jäähtymään.
- Mittaa kattilaan 1/2 dl kermaa ja paloittele suklaa joukkoon.
- Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut kermaan.
- Laita massa jäähtymään.
- Kumoa paistetut kakkupohjat jäähtymään.
- Vispaa loppu kerma vaahdoksi, ja sekoita suklaa-kermamassa siihen.
- Lusikoi jäähtyneiden kakkupohjien koloihin.
- Laita pohjat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta mousse jähmettyy.
- Käännä sitten kansiosa toisen puoliskon päälle.
- Kuorrutus
- Sekoita kreemijauhe kermaan ja vispaa kovaksi vaahdoksi.
- Levitä kakun päälle.