Gluteeniton Kakku Suklaasydämmellä

AINEKSET

KAKKUPOHJA
2 dl hienoa sokeria
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl Creme Vanillaa
3 munaa
150 g juoksevaa margariinia (tai sulatettua margariinia)
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 dl Vanilja Coca Colaa

SUKLAAMOUSSE
100 g suklaata
2 dl kuohukermaa

KUORRUTUS
2 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta

VALMISTUS

KAKKUPOHJA
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla.
Kaada voideltuihinn ja jauhotettuihin vuokiin.
Paista uunissa 175 asteessa 40-45 minuuttia.
Koita kypsyyttä esim. hammastikulla.
Kun taikina ei tartu tikkuun on kakku valmis.

SUKLAAMOUSSE
Valmista paiston aikana moussen ensimmäinen vaihe jäähtymään.
Mittaa kattilaan 1/2 dl kermaa ja paloittele suklaa joukkoon.
Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen kunnes suklaa on sulanut kermaan.
Laita massa jäähtymään.

Kumoa paistetut kakkupohjat jäähtymään.
Vispaa loppu kerma vaahdoksi, ja sekoita suklaa-kermamassa siihen.
Lusikoi jäähtyneiden kakkupohjien koloihin.
Laita pohjat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta mousse jähmettyy.
Käännä sitten kansiosa toisen puoliskon päälle.

KUORRUTUS
Sekoita kreemijauhe kermaan ja vispaa kovaksi vaahdoksi.
Levitä kakun päälle.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *