Gluteenittomat Mazariinileivokset

Ohjeesta tulee noin 20kpl

AINEKSET

POHJAT
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
0,5 tl leivinjauhetta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

TÄYTE
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
200 g vadelmahilloa

KUORRUTUS
4 dl tomusokeria
3-4 rkl vettä
karamelliväriä maun mukaan

VALMISTUS

POHJAT
Valmista ensin pohjat. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmuna vatkaten.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin noin tunniksi.
Voitele metalliset vuokat ja painele taikinaa niiden pohjalle ja reunoille.
Nosta ne jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

TÄYTE
Valmista täyte vatkaamalla voi pehmeäksi.
Lisää siihen sokeri, mantelijauhe sekä kananmunat vatkaten munat yksitellen taikinaan.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot taikinaan.
Laita hilloa ohuehko kerros pohjien päälle.
Lusikoi täytettä päälle niin että vuoat täyttyvät.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Irrota leivonnaiset vuoista hieman jäähtyneinä.

KUORRUTE
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
Levitä jäähtyneiden leivosten pinnalle lusikalla tai pursotuspussin avulla.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *