Hemsidan " Glutenfria recept " Pizzor och Street Food " Glutenfri varmkorv - fralla
Glutenfritt Hot Dog Bröd
Publicerad på

Glutenfritt Hot Dog Bröd
Recept av Virtasalmen Viljatuote
En Hot Dog är ett upphettat bröd med en kryddad korv mellan de delade halvorna. Hot Dog har sina rötter i Europa, särskilt i Tyskland, där wienerkorv och frankfurterkorv var populära. I slutet av 1800-talet började de serveras mellan bröd i USA och blev snabbt en populär gatumat. De serveras ofta med senap, ketchup, lök och surkål. Tillagning av Hot Dog och kryddor varierar från kultur till kultur
Ingredienser, 5 stycken
2 dl mjölk
2 tsk (6-7 g) torrjäst
1 msk honung
1 tsk salt
50 g smör
(1 st ägg för smörjning)
Beredning
- Tillsätt 42°C mjölk och torrjäst i en skål och blanda väl. Tillsätt honung och salt och blanda igen. Tillsätt ungefär hälften av mjölet, så att psylliumet kan verka och degen tjockna. Tillsätt det rumstempererade smöret. Knåda degen tills smöret är helt blandat med de övriga ingredienserna. Tillsätt resten av mjölet och låt degen jäsa under en duk i 5-10 minuter.
- Dela degen i lika stora bitar och forma dem till avlånga bullar. Täck över frallor med plastfolie och en trasa och
låt dem jäsa i ca 1-1,5 timme. - Förvärm ugnen till 225 °C. Ställ en behållare med vatten i botten av ugnen under förvärmning och gräddning; det ökar luftfuktigheten i ugnen och gör bullarna mjukare.
- Om du vill att bullarna ska ha en blank yta kan du pensla dem med ägg. Grädda frallor i 15-20 minuter.
Tips
- Du kan byta ut honungen mot socker eller sirap och smörja frallor med antingen olja eller aprikosmarmelad.