Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri lingon- och kvittenpaj

Glutenfri lingon- och kvittenpaj

Glutenfri lingon- och kvittenpaj

Recept av Tiina Strandberg | My Berry Forest
0.0 från 0 röster

Glutenfri och vegansk lingon- och körsbärspaj är en härlig kombination av sött och syrligt. Pajbotten är enkelt gjord Durra från Virtasalmi Cereal Products. Botten är mör och kakig och passar perfekt till vegansk kvitten och lingon som kokats i kokosmjölk och farinsocker. Häll mer kvitten på toppen av den färdiga pajen om du vill ha en supersöt paj!

Botten

  • 4 dl Virtasalmis spannmålsprodukt Durra

  • 1,5 dl farinsocker

  • 1 tsk kanel

  • ½ tsk malen kardemumma

  • ½ tsk salt

  • 150 g veganskt välsmakande margarin ("smör"), rumstempererat

  • Fyllning
  • Rättvist 1 dl vegansk kvitten

  • 200 g lingon

  • Vegansk quinoa
  • 2 dl kokosmjölk

  • 2 dl farinsocker

  • 50 g veganmargarin ("smör") med god smak

  • en nypa salt

Beredning

  • Förvärm ugnen till 180 grader.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna till bottnen. Vänd ner veganmargarinet och knåda degen för hand tills den är smidig.
  • Tryck in degen ca 24 cm i pajformens botten och sidor. Obs: En pajform med lös botten passar perfekt till den här pajen, eftersom det är lättare att ta bitar om du kan ta ut pajen helt ur formen.
  • Förgrädda bottnen i 10 minuter.
  • Under tiden gör du quinoan: koka kokosmjölk, farinsocker och veganmargarin i en kastrull i cirka 10 minuter eller tills quinoan har tjocknat något. Rör om kvitten i hela soppan så att den inte bränns vid i botten, och låt den bubbla hela tiden.
  • Häll en god matsked kvitten över den förgräddade bottnen och ställ resten av kvitten i kylskåpet för att stelna. Strö lingonen jämnt över bottnen.
  • Grädda pajen i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills kanterna är krispiga och gyllenbruna.
  • Låt pajen svalna, eftersom den stelnar när den svalnar. Du kan också flytta den till kylskåpet för att stelna ytterligare efter kylning.


  • Servera pajen med kvittensås. Tiina Strandberg |My Berry Forest

2 Kommentarer

  1. Borde det stå 2 dl kokosmjölk i receptet på quinuski? Nu står det "2 dl vegansk kvitten"

    1. Hej Tiina,

      Tack för din uppmärksamhet! Vi kommer att rätta till problemet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.