Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri lingon- och kvittenpaj

Glutenfri lingon- och kvittenpaj

Glutenfri lingon- och kvittenpaj

Recept av Tiina Strandberg | My Berry Forest
0.0 från 0 röster

Glutenfri och vegansk lingon- och körsbärspaj är en härlig kombination av sött och syrligt. Pajbotten är enkelt gjord av Durra-mjölpuré från Virtasalmi Cereal Products. Botten är mör och kakig och passar perfekt till vegansk kvitten och lingon som kokats i kokosmjölk och farinsocker. Häll mer kvitten på toppen av den färdiga pajen om du vill ha en supersöt paj!

Botten

  • 4 dl Virtasalmi Spannmålsprodukt Durra mjölmix

  • 1,5 dl farinsocker

  • 1 tsk kanel

  • ½ tsk malen kardemumma

  • ½ tsk salt

  • 150 g veganskt välsmakande margarin ("smör"), rumstempererat

  • Fyllning
  • Rättvist 1 dl vegansk kvitten

  • 200 g lingon

  • Vegansk quinoa
  • 2 dl kokosmjölk

  • 2 dl farinsocker

  • 50 g veganmargarin ("smör") med god smak

  • en nypa salt

Beredning

  • Förvärm ugnen till 180 grader.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna till bottnen. Vänd ner veganmargarinet och knåda degen för hand tills den är smidig.
  • Tryck in degen ca 24 cm i pajformens botten och sidor. Obs: En pajform med lös botten passar perfekt till den här pajen, eftersom det är lättare att ta bitar om du kan ta ut pajen helt ur formen.
  • Förgrädda bottnen i 10 minuter.
  • Under tiden gör du quinoan: koka kokosmjölk, farinsocker och veganmargarin i en kastrull i cirka 10 minuter eller tills quinoan har tjocknat något. Rör om kvitten i hela soppan så att den inte bränns vid i botten, och låt den bubbla hela tiden.
  • Häll en god matsked kvitten över den förgräddade bottnen och ställ resten av kvitten i kylskåpet för att stelna. Strö lingonen jämnt över bottnen.
  • Grädda pajen i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills kanterna är krispiga och gyllenbruna.
  • Låt pajen svalna, eftersom den stelnar när den svalnar. Du kan också flytta den till kylskåpet för att stelna ytterligare efter kylning.


  • Servera pajen med kvittensås. Tiina Strandberg |My Berry Forest

2 Kommentarer

  1. Borde det stå 2 dl kokosmjölk i receptet på quinuski? Nu står det "2 dl vegansk kvitten"

    1. Hej Tiina,

      Tack för din uppmärksamhet! Vi kommer att rätta till problemet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.