Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri lingon- och kvittenpaj
Glutenfri lingon- och kvittenpaj
Publicerad på
Glutenfri lingon- och kvittenpaj
Recept av Tiina Strandberg | My Berry Forest
Glutenfri och vegansk lingon- och körsbärspaj är en härlig kombination av sött och syrligt. Pajbotten är enkelt gjord av Durra-mjölpuré från Virtasalmi Cereal Products. Botten är mör och kakig och passar perfekt till vegansk kvitten och lingon som kokats i kokosmjölk och farinsocker. Häll mer kvitten på toppen av den färdiga pajen om du vill ha en supersöt paj!
Botten
1,5 dl farinsocker
1 tsk kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk salt
150 g veganskt välsmakande margarin ("smör"), rumstempererat
- Fyllning
Rättvist 1 dl vegansk kvitten
200 g lingon
- Vegansk quinoa
2 dl kokosmjölk
2 dl farinsocker
50 g veganmargarin ("smör") med god smak
en nypa salt
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna till bottnen. Vänd ner veganmargarinet och knåda degen för hand tills den är smidig.
- Tryck in degen ca 24 cm i pajformens botten och sidor. Obs: En pajform med lös botten passar perfekt till den här pajen, eftersom det är lättare att ta bitar om du kan ta ut pajen helt ur formen.
- Förgrädda bottnen i 10 minuter.
- Under tiden gör du quinoan: koka kokosmjölk, farinsocker och veganmargarin i en kastrull i cirka 10 minuter eller tills quinoan har tjocknat något. Rör om kvitten i hela soppan så att den inte bränns vid i botten, och låt den bubbla hela tiden.
- Häll en god matsked kvitten över den förgräddade bottnen och ställ resten av kvitten i kylskåpet för att stelna. Strö lingonen jämnt över bottnen.
- Grädda pajen i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills kanterna är krispiga och gyllenbruna.
- Låt pajen svalna, eftersom den stelnar när den svalnar. Du kan också flytta den till kylskåpet för att stelna ytterligare efter kylning.
Servera pajen med kvittensås. Tiina Strandberg |My Berry Forest
Borde det stå 2 dl kokosmjölk i receptet på quinuski? Nu står det "2 dl vegansk kvitten"
Hej Tiina,
Tack för din uppmärksamhet! Vi kommer att rätta till problemet