Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri kärnmjölkskaka
Glutenfri kärnmjölkskaka
Publicerad på
Glutenfri kärnmjölkskaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
20
bitarTillagningstid
45
minuterGlutenfri kärnmjölkskaka helt utan ägg! Kakans mjukhet kommer från kärnmjölken och Cereal Products Raw Flour Blend.
Ingredienser
- Kaka
4 dl Grovmalen Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmi Cereal Products
1,5 dl socker
1 tsk matsoda
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
3 dl surmjölk
1 dl smält smör
- Glasyr
150 g florsocker
0,5 tsk ingefära
2 tsk tsk citronjuice
(0,5 tsk vatten)
Beredning
- Blanda ihop de torra ingredienserna.
- Tillsätt kärnmjölken och det smälta smöret till blandningen.
- Blanda till en jämn smet och häll i en smord och mjölad kakform.
- kaka Baka i 175 grader i 45-60 minuter tills den är genomkokt.
- Blanda ingefära och citronsaft i florsockret. Tillsätt lite vatten om det behövs.
- kaka Doppa när de svalnat och glasera.
- Den glutenfria kärnmjölkstårtan håller sig i en vecka i rumstemperatur och två veckor i kylskåp.
Finns morotspulverblandning tillgänglig i t.ex. Citymarkets?
Hej Liisa!
Det enklaste sättet att få morotsmjölblandning är från vår onlinebutik. Bland annat Joensuu Citymarket har också lagt till den i sitt sortiment.
Finns morotsmjölblandning i Lohja eller är det bara tillgängligt online?
Hej Iitu!
Morotsmjölblandningen är en så ny produkt att du ännu inte hittar den i många butiker. I vår onlinebutik är det enklast att beställa och du kan också hitta en större förpackningsstorlek.
Vad kan jag ersätta den saknade morotsmjölspurén med? och proportion?
Hallå?
Du kan ersätta morotsmjölblandningen med någon av våra mjölblandningar 🙂 Förhållandet förblir detsamma!