Gluteeniton piimäkakku

Gluteeniton piimäkakku

Tässä kakussapa ei ole ollenkaan kananmunia! Kakun pehmeys tulee piimästä ja Viljatuotteen uudesta Gluteenittomasta Porkkanajauhoseoksesta. Voit korvata porkkanajauhoseoksen muilla jauhoilla!

AINEKSET

Kakku

4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta
1 ½ dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
3 dl piimää
1 dl sulatettua voita

Kuorrute

150 g tomusokeria
½ tl inkivääriä
2 tl sitruunamehua
(½ tl vettä)

VALMISTUS

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Lisää seokseen piimä ja sulatettu voi.

Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

Sekoita tomusokeriin jauhettu inkivääri ja sitruunamehu. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.

Kumoa kakku jäähtyneenä ja kuorruta.

Kakku säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.

Tulosta

2 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *