Gluteeniton piimäkakku

Gluteeniton piimäkakku

Tässä kakussapa ei ole ollenkaan kananmunia! Kakun pehmeys tulee piimästä ja Viljatuotteen uudesta Gluteenittomasta Porkkanajauhoseoksesta. Voit korvata porkkanajauhoseoksen muilla jauhoilla!

AINEKSET

Kakku

4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Porkkanajauhoseosta
1 ½ dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl inkivääriä
2 tl kanelia
3 dl piimää
1 dl sulatettua voita

Kuorrute

150 g tomusokeria
½ tl inkivääriä
2 tl sitruunamehua
(½ tl vettä)

VALMISTUS

Sekoita kuivat ainekset keskenään.

Lisää seokseen piimä ja sulatettu voi.

Sekoita tasaiseksi massaksi ja kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

Sekoita tomusokeriin jauhettu inkivääri ja sitruunamehu. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.

Kumoa kakku jäähtyneenä ja kuorruta.

Kakku säilyy viikon huoneenlämmössä ja kaksi viikkoa jääkaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *