Hemsidan " Glutenfria recept " Söta bakverk " Glutenfri banankaka

Glutenfri banankaka

Glutenfri banankaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.3 från 4 röster
Portioner

25

st
Tillagningstid

50

minuter

Den här läckra glutenfria banankakan är även mjölkfri. Viljatuote Grov Glutenfri Mjölmix ger kakan ett nytt utseende, men om du vill ha en mer traditionell kaka kan du använda en ljus mjölmix.

Ingredienser

Beredning

  • Vispa samman socker och margarin.
  • Tillsätt äggen och blanda väl.
  • Tillsätt de blandade torra ingredienserna växelvis med den mosade bananen.
  • Grädda i en mjölad kakform
  • i en 170 °C varm ugn i 50-60 minuter.
  • Glutenfri banankaka är som godast när den är lätt kyld.

2 Kommentarer

  1. 2dl bakpulver???? Ganska mycket!?
    tsk Och, tesked, på finska är = tsk på svenska.
    På svenska heter det mjölmix inte pure'! ('ren' = puré på finska) eller har du en puré och mjölprodukt?

    1. Hej Elizabeth,

      Vår svenska webbplats är fortfarande under uppbyggnad, så det finns flera fel i recepten. Vi jobbar på att rätta till dem! tsk Bakpulver till den här kakan är 2. Vi ber om ursäkt för dessa fel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.