Hemsidan " Glutenfria recept " Pumpasallad med hirs och lök
Pumpasallad med hirs och lök
Publicerad på
Pumpasallad med hirs och lök
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
30
minuterEn god pumpasallad med hirschips är perfekt för en lätt lunch eller som tillbehör på matbordet. Salladsdressingen kan smaksättas efter din smak genom att lägga till eller dra ifrån kryddor. En vegansk version av salladen är också lätt att göra.
Ingredienser
mysk squash (ca 700 g-1 kg)
1-2 msk olivolja
salt, svartpeppar, chilipulver
1 dl Virtasalmi's Gluten Free Millet Cereal Product + vatten för matlagning
0,5-1 Grönsaksbuljongtärning
- Dessutom
en påse salladsblandning
smulad fetaost
inhemska lingon
skivade fikon
valnötter
- Kolasås
0,5 dl olivolja
1 msk honung
1 tsk Dijon-senap
en nypa salt, svartpeppar och chilipulver
Beredning
- Skär (och skala) pumpan i skivor på ca 1 cm. Lägg pumpaskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla olivolja och kryddor över skivorna. Du kan gnugga lite med händerna så att kryddorna och oljan fastnar på varje skiva. Baka i 225 °C varm ugn i ca 30 minuter.
- Koka under tiden hirsrhizomerna i vatten smaksatt med grönsaksbuljongtärning. Låt koka i ca 20 minuter.
- Blanda samman ingredienserna till såsen.
- Låt pumpaskivorna och hirsskivorna svalna något.
- Lägg upp salladen på ett serveringsfat.
Glutenfri pumpasallad med hirsrot är klar att avnjutas. Marita Eriksson |My Bliss Ktchn
Tips
- Tillsätt färska örter i salladen efter smak. Du kan också använda granatäppelkärnor istället för lingon.
- För en vegansk version, byt ut feta mot vegansk feta. Observera också att det finns honung i såsen.