Hemsidan " Glutenfria recept " Pumpasallad med hirs och lök

Pumpasallad med hirs och lök

Pumpasallad med hirs och lök

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

30

minuter

En god pumpasallad med hirschips är perfekt för en lätt lunch eller som tillbehör på matbordet. Salladsdressingen kan smaksättas efter din smak genom att lägga till eller dra ifrån kryddor. En vegansk version av salladen är också lätt att göra.

Ingredienser

  • mysk squash (ca 700 g-1 kg)

  • 1-2 msk olivolja

  • salt, svartpeppar, chilipulver

  • 1 dl Virtasalmi's Gluten Free Millet Cereal Product + vatten för matlagning

  • 0,5-1 Grönsaksbuljongtärning

  • Dessutom
  • en påse salladsblandning

  • smulad fetaost

  • inhemska lingon

  • skivade fikon

  • valnötter

  • Kolasås
  • 0,5 dl olivolja

  • 1 msk honung

  • 1 tsk Dijon-senap

  • en nypa salt, svartpeppar och chilipulver

Beredning

  • Skär (och skala) pumpan i skivor på ca 1 cm. Lägg pumpaskivorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Ringla olivolja och kryddor över skivorna. Du kan gnugga lite med händerna så att kryddorna och oljan fastnar på varje skiva. Baka i 225 °C varm ugn i ca 30 minuter.
  • Koka under tiden hirsrhizomerna i vatten smaksatt med grönsaksbuljongtärning. Låt koka i ca 20 minuter.
  • Blanda samman ingredienserna till såsen.
  • Låt pumpaskivorna och hirsskivorna svalna något.
  • Lägg upp salladen på ett serveringsfat.


  • Glutenfri pumpasallad med hirsrot är klar att avnjutas. Marita Eriksson |My Bliss Ktchn

Tips

  • Tillsätt färska örter i salladen efter smak. Du kan också använda granatäppelkärnor istället för lingon.
  • För en vegansk version, byt ut feta mot vegansk feta. Observera också att det finns honung i såsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.