Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria & veganska mockabitar
Glutenfria & veganska mockabitar
Publicerad på
Glutenfria & veganska mockabitar
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
13
minuterDe mycket omtyckta glutenfria och veganska mockabarerna är nu här! Kan du bara äta en?
Ingredienser
390 g / n. 6 dl Virtasalmen Cereal Products Ljusbrun glutenfri mjöl- och mjölmix
220 g / n. 2,5 dl socker
45 g / n. 1 dl mörkt kakaopulver
3 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
225 g smält mjölkfritt bakmargarin
4,5 dl glutenfri havredryck
1 dl kaffe
- Glasyr
0,5 dl Kaffe
30 g / n. 0,75 dl mörkt kakaopulver
5 dl florsocker
2-3 msk glutenfri havredryck
Glutenfri strudel
Beredning
Förvärm ugnen till 200°C. Blanda de torra ingredienserna. Blanda försiktigt i de flytande ingredienserna. Häll upp degen på ett bakplåtspapper.- Grädda i ca 13-15 minuter, eller tills ett stickprov kommer ut rent. Bottnen ska kännas mjuk och elastisk. Låt bottnen svalna.
- Blanda ingredienserna till glasyren. Tillsätt mer havredryck/kaffe efter smak om det behövs. Bred ut glasyren på den avsvalnade bottnen och dekorera med strössel. Om du kyler de frostade moccabitarna i en timme eller två kan du skära dem i snygga bitar.
Glutenfria och veganska mockabitar är redo att avnjutas. Tiina Strandberg |My Berry Forest