Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria & veganska mockabitar

Glutenfria & veganska mockabitar

Glutenfria & veganska mockabitar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

13

minuter

De mycket omtyckta glutenfria och veganska mockabarerna är nu här! Kan du bara äta en?

Ingredienser

  • 390 g / n. 6 dl Virtasalmen Cereal Products Ljusbrun glutenfri mjöl- och mjölmix

  • 220 g / n. 2,5 dl socker

  • 45 g / n. 1 dl mörkt kakaopulver

  • 3 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

  • 225 g smält mjölkfritt bakmargarin

  • 4,5 dl glutenfri havredryck

  • 1 dl kaffe

  • Glasyr
  • 0,5 dl Kaffe

  • 30 g / n. 0,75 dl mörkt kakaopulver

  • 5 dl florsocker

  • 2-3 msk glutenfri havredryck

  • Glutenfri strudel

Beredning


  • Förvärm ugnen till 200°C. Blanda de torra ingredienserna. Blanda försiktigt i de flytande ingredienserna. Häll upp degen på ett bakplåtspapper.
  • Grädda i ca 13-15 minuter, eller tills ett stickprov kommer ut rent. Bottnen ska kännas mjuk och elastisk. Låt bottnen svalna.
  • Blanda ingredienserna till glasyren. Tillsätt mer havredryck/kaffe efter smak om det behövs. Bred ut glasyren på den avsvalnade bottnen och dekorera med strössel. Om du kyler de frostade moccabitarna i en timme eller två kan du skära dem i snygga bitar.


  • Glutenfria och veganska mockabitar är redo att avnjutas. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.