Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria stjärntårtor
Glutenfria stjärntårtor
Publicerad på
Glutenfria stjärntårtor
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
18
stTillagningstid
15
minuterIngredienser
250 g mjukt margarin
500 g Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk salt
1,5 dl vatten
- Ovanpå
Stjärntårtssylt eller bakfast marmelad (t.ex. lingon-körsbär!)
Pulveriserat socker för dekoration
Beredning
- Blanda ingredienserna till en slät pasta.
- Låt dra i ca 15 minuter.
- Kavla ut degen till en mycket tunn platta (ca 2 mm tjock) och skär den i bitar med en stjärntårtsform.
- Lyft försiktigt två bitar med en metallspatel ovanpå varandra på ett bakplåtspapper och vik spetsarna in i mitten, var försiktig så att du inte bryter degen.
- Använd två skedar och placera en klick av bakfast marmelad på mitten av tårtan.
- Grädda i 200 grader varm ugn i ca. 15-20 minuter tills tårtorna fått lite färg.
- Dekorera tårtorna genom att strö över florsocker.
- I genomsnitt får man 18 tårtor med detta recept.
- Om det verkar omöjligt att kavla degen riktigt tunn kan du också låta plattan vara dubbelt så tjockt och göra enkla tårtor.
Den tjockare degen kan sjunka ihop lite när den gräddas, men det påverkar inte smaken. ©Eilamari