Startsida " Glutenfria recept " Glutenfria stjärntårtor

Glutenfria stjärntårtor

Glutenfria stjärntårtor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

18

st
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Blanda ingredienserna till en slät pasta.
  • Låt dra i ca 15 minuter.
  • Kavla ut degen till en mycket tunn platta (ca 2 mm tjock) och skär den i bitar med en stjärntårtsform.
  • Lyft försiktigt två bitar med en metallspatel ovanpå varandra på ett bakplåtspapper och vik spetsarna in i mitten, var försiktig så att du inte bryter degen.
  • Använd två skedar och placera en klick av bakfast marmelad på mitten av tårtan.
  • Grädda i 200 grader varm ugn i ca. 15-20 minuter tills tårtorna fått lite färg.
  • Dekorera tårtorna genom att strö över florsocker.
  • I genomsnitt får man 18 tårtor med detta recept.
  • Om det verkar omöjligt att kavla degen riktigt tunn kan du också låta plattan vara dubbelt så tjockt och göra enkla tårtor.


  • Den tjockare degen kan sjunka ihop lite när den gräddas, men det påverkar inte smaken. ©Eilamari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.