Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria chokladmuffins (rismjöl)
Glutenfria chokladmuffins (rismjöl)
Publicerad på
Glutenfria chokladmuffins (rismjöl)
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
20
minuterVirtasalmi Cereal Products rismjöl används för att tillverka läckra mjölkfria och glutenfria chokladmuffins.
Ingredienser
1,5 dl havremjölk (soja, , laktosfri...)
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk psyllium
1 tsk vaniljsocker
2,75 dl Virtasalmi's Grain Product Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl
1,5 dl socker
200 g glutenfri och mjölkfri mörk choklad
Beredning
- Förvärm ugnen till 180 grader.
- Smält 125 g choklad.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sojamjölk, ägg och smält choklad.
- Blanda till en jämn smet.
- Skär resten av den mörka chokladen i bitar och tillsätt i degen.
- Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 20 - 25 minuter.
- Glutenfria chokladmuffins är bäst när de svalnat något.