Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria Runebergstårtor

Glutenfria Runebergstårtor

Glutenfria Runebergstårtor

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
4.3 från 14 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

15

minuter

Hur man gör glutenfria runebergskakor - 12 stycken

Ingredienser

  • 200 g smör

  • 1,5 dl socker

  • 3 ägg

  • 2 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 2 dl glutenfria pepparkorn (eller glutenfritt ströbröd)

  • 2 dl mandelmjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 dl grädde

  • Inuti kakan
  • n. 75 g hallonsylt (steksäker)

  • Förstärkning
  • 1 dl vatten

  • 0,25 dl socker

  • 1 msk rom eller några droppar romsmak

  • Dekoration
  • hallonsylt eller marmelad

  • 1 dl florsocker

  • n. 2 tsk Citronsaft eller vatten

Beredning

  • Vispa det mjuka smöret och sockret fluffigt.
  • Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig vispning.
  • Tillsätt de blandade mjölsorterna under försiktig omrörning, växelvis med grädden.
  • Tryck ut degen i smorda och mjölade tartformar (2/3 av volymen).
  • Pressa hallonsylt i degen.
  • ELLER Skeda lite smet i muffinsformar. Lägg en liten sked hallonsylt i mitten och häll på mer smet så att sylten täcks.
  • Grädda bakelserna i mitten av ugnen i 200°C i ca 15-20 minuter, tills ovansidan har fått fin färg.
  • Koka upp vattnet och lös upp sockret i det. Smaka av med rom eller smaksättare. Skeda buljongen över de något avsvalnade tårtorna. Låt svalna.
  • Mät upp florsockret i botten av en liten skål och tillsätt citronsaften precis så mycket att sockret blir fuktigt och en smidig massa bildas. Skeda upp blandningen i en liten plastpåse. Gör ett litet hål i hörnet och tryck ut glasyren till en ring runt sylten. Låt glasyren torka.
  • Servera tårtorna med kaffe eller te

5 Kommentarer

  1. Tack för receptet!
    tskJag ersatte äggen med 2 st psyllium blandat med vatten, vilket blev ganska mycket i rådegen, men utmärkt i bakverket!
    msk Mandelmjölet ersatte jag med Virtasalmis lätta mjölmix +1 kokosflingor, vilket ger en fin munkänsla utan att smaka i slutprodukten.
    Till spritsningen använde jag orangea gingersnaps, som gav en riktigt fin orange twist till bakverket och passade riktigt bra med hallonsylt och florsockerglasyr!

    1. Hej Päivi,
      Tack för tipsen! 🙂 Kul att höra att du kunde modifiera receptet efter eget tycke och smak.

  2. Ett bra recept,

    Jag hade också lite TV-skräp bara för att jag inte hade allt i skåpet. tsk Smör som olja, mandelmjöl som pepparkorn, grädde med kokosgrädde och jag kryddade upp med massor av kanel, lite citronsaft + en skvätt ingefärspulver 😊.

    T. Hemmabagare

  3. Det här är ett bra recept, jag bakade enligt instruktionerna, jag använde glutenfria brödsmulor.
    För att fukta använde jag punsch och lite mandellikör.
    Kakans konsistens och smak är bra. Tack 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.