Gluteenittomat Runebergin Tortut

Gluteenittomat Runebergin Tortut

Näin valmistat gluteenittomat runebergin tortut – 12 kpl

AINEKSET

200 g voita 
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 dl gluteenittomia piparimuruja (tai gluteenittomia korppujauhoja)
2 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa

Leivoksen sisään
n. 75 g vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

KOSTUTUS
1 dl vettä
1/4 dl sokeria
1 rkl rommia tai muutama tippa rommiaromia

KORISTELU
vadelmahilloa tai -marmeladia
1 dl tomusokeria
n. 2 tl sitruunanmehua tai vettä

VALMISTUS

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen kerman kanssa vuorotellen.
Pursota taikina voideltuihin ja jauhotettuihin runebergintorttu muotteihin (2/3 tilavuudesta).
Pursota taikinaan sisään vadelmamarmeladia.
Paista leivokset uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta rommilla tai aromilla. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Jäähdytä.

Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehu vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa.

Tarjoa tortut kahvin tai teen kanssa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *