Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Blinit Jugurtilla
Gluteenittomat Blinit Jugurtilla
Julkaistu
Gluteenittomat Blinit Jugurtilla
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Ainekset
3 dl bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa tai Suomalaista Tattarijauhoa
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen ja 1 valkuainen
Valmistus
- Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi, liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
- Anna taikinan kohota parisen tuntia huoneenlämmössä tai pidempäänkin viileämmässä.
- Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä.
- Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
- Herkuttele esim. smetanan, sienisalaatin, suolakurkkujen, muikkujen ja punasipulisilpun kera.
Tällä reseptillä on tehty jo monta vuotta blinit. Erinomainen ohje, aina onnistuu ja aina maistuu. Tattarin maku tulee mainiosti esille, kun vehnää ei sekoiteta joukkoon. Nam nam. Kiitos.
Hei Liisa! Kiitos mukavasta palautteestasi. Hienoa, että pidät reseptistämme.
Kuinka monta bliniä annoksesta tulee, jos tekee perinteisellä lettu pannulla?
Moikka Tuula,
Tästä tulee noin 7 bliniä 🙂
Ihanat on nämä blinit. Todella hyvä ohje.
Hei Helena,
Kiitos palautteestasi ! 🙂
Hei Helena,
Kiva kuulla, että blinit maistuivat 🙂
Tämä taitaa olla sama ohje kuin tattarijauhopaketin kyljessä.
Ohjetta kirjaimellisesti seuraten tein taivaallisen hyviä blinejä.
Suosittelen!
Hei Juho-Mikkko,
Kyllä on sama resepti kuin pakkauksessa. Kiva kuulla, että ovat maistuneet 🙂